fredag 3 oktober 2008

galna människor kallar oss galna .

Ja jävlar, tänk alla år som de håriga feministerna slösat bort i jakten på det där jämställda samhället. Tänk hur långt de har försökt att se, alla böcker de lyft upp i hopp om att hitta jämställdheten gömd där under. Tänk alla år som de slösat bort nu när jämställdhetens faktiska hinder är upptäckt och blottad i medierna..

Herr Gårman! Herr Gårman! Tänk alla år man passerat honom och knappt gett honom en tanke, för att nu plötsligt inse att han är grisen som orsakar kvinnornas underläge. Den jäveln. Galet taskigt av honom. Det är han och ord som brandman och ombudsman som lett fram till ett ojämställt samhälle. Men nu, vettu. Nu har feministerna slått sina kloka huvuden ihop kommit på nått. De har lösningen i sin hand och hon heter Fru Gårman. Fru Gårman har tantfrisyr och knälång kjol och hennes steg är bestämt. Hon finns nu på skyltar, redo att sättas upp vid våra övergångställen. För du, kvinnor kan också (gå över övergångställen). Kom ihåg det!

Men vet ni vad. Jag tror att det tyvärr är svårare än så. Tror inte alls att jämställdhetens problem ligger i Herr- och Fru Gårmans skyltar. Vårt land, vår värld och dess jämställdhet kommer inte förändras utav en skylt på en kvinna i kjol. Fru Gårman startar ingen revolution.

Inga kommentarer: