onsdag 4 februari 2009

jag avskyr dig !

Visst är väl det ett uttryck man använder alltför sällan? Man säger "du är kass", "jag hatar dig" och "skit på dig", men hur ofta yttrar man orden "jag avskyr dig". Jag tycker att det är ett fantastiskt uttryck, en riktig prima samling av ord. Slagkraftigt, på ett klockrent sätt. Avsky.

Anledningen till att jag kom att tänka på detta var att jag använde just det uttrycket då min ena syster tilldelades ett sms tidigare idag.

Anledningen till att hon fick ett sådant uttryck skickat till sig var att hon mms:at över en bild på mitt favorit-jordnötssmör och nekat mig åtkomst till det.
jag - avskyr - dig
( fast inte på riktigt, förstås )

3 kommentarer:

Karin sa...

Jag ÄLSKAR dig. Mycket bättre uttryck. Mycket trevligare. Mycket snällare. Avsky är inte snällt. Inte trevligt. Jag älskar dig. Jag älskar mitt jordnötssmör. Jag avskyr inte. Jag älskar. Kärlek till dig syster. K-Ä-R-L-E-K. Ett mycket bra ord. Skriv om det i ditt nästa mess. Det eller jordnötssmör eller mackor. Mycket bättre. Gör mig glad, inte sårad. Peace out. Ännu ett bra ord. Ett roligt och lite gammalt uttryck si så där.

Lisa sa...

Fast det är kul att säga på skoj, lite sådär på tvärtom-språket, det måste du hålla med om!

Karin sa...

Hmm, okej då. Jag avskyr förresten tandläkare. Det gör jag verkligen. Avskyr dem. Jag måste ekränna att avsky är ibland ett bra ord. Hårt, bestämt och träffsäkert.